nigami projecten

Doorlopende projecten

In Vroeger Tijd (voorheen Nederland 1858-1870)
In het project wordt Kuypers Gemeente-Atlas van Nederland uit 1865-1870 als kaart gecombineerd met afbeeldingen en plaatsbeschrijvingen uit het werk Het Koningrijk der Nederlanden, voorgesteld in een reeks naar de natuur getekende schilderachtige gezigten en beschreven door J.L. Terwen uit 1858 om zo tot een interactief beeld van de topografie van Nederland in het midden van de negentiende eeuw te komen.
In zwart-wit
In dit project wordt een beeld getoond van plaatsen (vooral in Zeeland) tussen 1900 en 1970 door middel van zwart-wit prentbriefkaarten. Een soort 'streetview van vroeger' . Navigeren kan via overgangen naar andere prentbriefkaarten op de kaartafbeeldingen zelf, via een onderliggende kaart, of via lijsten van afbeeldingen per plaats of trefwoord.
Kent u ze nog?
Een al wat ouder project waarin kan worden gezocht naar afgebeelde personen, of personen die worden genoemd in de beschrijvingen bij foto's in de bekende 'Kent u ze nog...?' boekjes en andere soortgelijke boekjes met foto's.

Overige projecten

Chateau des Lys
Een website voor de 'chambres d'hotes' van mijn zuster en zwager.
Van karrenspoor tot snelweg
Een 'mashup' van antieke kaarten, een CMS, YouTube video's en Flickr foto's in opdracht van het Brabants Historisch Informatie Centrum. (Helaas op dit moment niet online beschikbaar.)
Neergestorte vliegtuigen WO2 in Brabant
Visualisering van lokaties en tijdstippen van neergestorte vliegtuigen in Noord Brabant ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, met teksten en foto's, in opdracht van het Brabants Historisch Informatie Centrum. (Helaas op dit moment niet online beschikbaar.)